П`ятниця, 26.04.2024, 09:18 | Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | Мій профіль | ВихідВітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Шкільна електронна газета
"Передзвін"
Крупецький навчально-виховний комплекс
                        

Головна » 2015 » Січень » 22 » Круглий стіл до Дня Соборності України
16:50
Круглий стіл до Дня Соборності України

22 січня на базі нашого закладу  відбувся круглий стіл «День Соборності України» за участю  методиста районного відділу освіти Славустької РДА  Фелонюк Т.В., учителів історії Полянського НВК, Цвітоського НВО, Улашанівського НВК, Старокривинського НВК, Крупецького НВК  та учнів шкіл.

На початку заходу прозвучав Державний  Гімн України.

Після свого виступу директор Т.М. Бережна оголосила  хвилину мовчання для  вшанування пам’яті Небесної сотні, загиблих у зоні АТО та уродженця с.Улашанівка Володимира Марківського, який загинув 20 січня 2015 року, врятувавши життя підлеглого солдата.

Також Тетяна Миколаївна  висловила сподівання, що сьогоднішнє свято Соборності і Свободи України допоможе знайти дорогу до миру.

Продовженням  початку круглого столу було декламування поезії В. Сюсюри «Любіть Україну» (Бережна Катерина, Денисюк Софія учениці 5 класу та Ліщук Оксана учениця 6 класу)

Далі ведучий звернувся  до присутніх наступними словами:

Тобі, Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи.

Усі мої сили і душу широку

Й життя я віддам до останнього кроку,

Аби ти щаслива була, Україно –

Моя Батьківщино!

Також  ведучі розповіли, що 22 січня наша країна відзначає День Соборності  та Свободи України. Це свято відзначається щороку в день проголошення  Акта возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Під час круглого столу  обговорювалися наслідки об’єднання країни, подальшої перспективи її розвитку .

Тетяна Василівна зазначила, що сьогодні усі повинні розуміти, що тільки в єдності ми зможемо побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну державу.

Відродження Вітчизни — це єдність душ усього народу, воскресіння духовності, культури, мови. З ним погодилися усі учасники заходу. Учні додали, що саме об’єднання України дало змогу стати нашій країні могутньою державою.  Україна – багатонаціональна країна, яка приваблює своїми традиціями.

 В кінці заходу учасники підвели підсумки, що сила країни – саме в її єдності, яка залежить від зусиль кожного її громадянина. Також усі присутні на завершення заходу створили символічний ланцюг Миру,взявшись за руки.

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Слава Україні! Героям Слава!

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 436 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Календар

«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Час

Календар подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту

Категорії розділу